Hem       Receptbank       Kontakt       Nyheter

 

Fisk & Skaldjurssoppa med Mozarella Breadsticks

 

4port.

 

Lax, Hajmal, Alaska Pollok c:a 200g per fisksort (eller annan fisk efter egen smak)

15-20st Tiger Räkor (Black Tiger)

1-2 st Morötter

1 st Gullök

5dl Vispgädde

1dl Vittvin

1tsk Hummerfond

0,5g Saffran

1st Fiskbuljong tärning

2st Formbröd

1st Mozarella

Olivolja

Salt, Peppar

Maizena redning eller Idealmjöl

 

 

 

FISK & SKALDJURSSOPPAN

Hacka lök och morötterna i grova bitar. Fräs i olivolja. Tillsätt vinet och därefter fiskbuljongen (upplöst i 5dl

kokande vatten).

 

Lägg ner fisken och tigerräkorna i den sjudande soppan. Låt sjuda i c:a 6 minuter därefter tillsätterna man saffranet (som du med fördel maler i en mortel) och vispgrädden. Salta och peppra efter behag. 

Låt soppan sjuda tills dessa att de första bubblorna kommer. Red av med Maizena redning eller Idealmjöl.

 

MOZARELLA BREADSTICKS

Skärbort kanterna på formbrödskivorna, skär mozarellan i 4-5mm tjocka skivor. Lägg på brödet och krydda med lite salt, peppar och basilika.

Körs i ugnen på 175i c:a 10 minuter.

Skär upp brödet i fyra stavar och låt svalna något så att osten inte rinner längre.

 

Serveras soppan med en klick cream fraische och röd caviar/rom i centrum på fisken och skaldjuren. Lägg breadsticksen på kanten av tallriken. 

 

(Vill man göra soppan på riktigt kokmanér så kokar man buljong på fiskrens, vittvin, vatten, lök, morötter. Alternativt om man använder vanliga räkor så ta skalet och stek först med olivolja tillsätt därefter vitt vin och grönsaker.)