Fisk & Skaldjurssoppa med Mozarella Breadsticks
4port.
Lax, Hajmal, Alaska Pollok c:a 200g per fisksort (eller annan fisk efter egen smak)
15-20st Tiger Räkor (Black Tiger)
1-2 st Morötter
1 st Gullök
5dl Vispgädde
1dl Vittvin
1tsk Hummerfond
0,5g Saffran
1st Fiskbuljong tärning
2st Formbröd
1st Mozarella
Olivolja
Salt, Peppar
Maizena redning eller Idealmjöl
FISK & SKALDJURSSOPPAN
Hacka lök och morötterna i grova bitar. Fräs i olivolja. Tillsätt vinet och därefter fiskbuljongen (upplöst i 5dl
kokande vatten).
Lägg ner fisken och tigerräkorna i den sjudande soppan. Låt sjuda i c:a 6 minuter därefter tillsätterna man saffranet (som du med fördel maler i en mortel) och vispgrädden. Salta och peppra efter behag.
Låt soppan sjuda tills dessa att de första bubblorna kommer. Red av med Maizena redning eller Idealmjöl.
MOZARELLA BREADSTICKS
Skärbort kanterna på formbrödskivorna, skär mozarellan i 4-5mm tjocka skivor. Lägg på brödet och krydda med lite salt, peppar och basilika.
Körs i ugnen på 1750 i c:a 10 minuter.
Skär upp brödet i fyra stavar och låt svalna något så att osten inte rinner längre.
Serveras soppan med en klick cream fraische och röd caviar/rom i centrum på fisken och skaldjuren. Lägg breadsticksen på kanten av tallriken.
(Vill man göra soppan på riktigt kokmanér så kokar man buljong på fiskrens, vittvin, vatten, lök, morötter. Alternativt om man använder vanliga räkor så ta skalet och stek först med olivolja tillsätt därefter vitt vin och grönsaker.)
|