Hem       Receptbank       Kontakt       Nyheter

 

Mexicansk Squasch Lasagne (GI)

 

4port.

 

500g  Köttfärs

2-3 st Squasch

2 st Scharlottenlök

4 st Tomater

1 st Röd Chili eller Jalapeno

1 msk Tomatpuré

1st påse med Taco kryddmix

3dl vispgrädde

250-300g rivenost

1st påse med Taco kryddmix

 

KÖTTFÄRSSÅSEN

Fin hacka scharlottenlöken, tomaterna samt chilin. Fräs därefter allt i en panna, Tillsätt tomatpurén och ett driksglas vatten. Fräs köttfärsen i en stekpanna och tillsätt därefter Taco kryddmixen. Blanda ner köttfärsen i tomatsåsen och låt köttfärssåsen skuda i c:a 20 minuter.

 

OSTSÅS

Värm grädden i en kastrull och blanda ner den rivna osten. När allt har blivit en trögflytande sås ta bort kastrullen från plattan. (Akta så att inte såsen bränner fast)

 

SQUASCHEN

Skiva squaschen med en osthyvel. Squaschen skall skivas i längsgående riktning. Lägg squaschskivorna på hushålls papper och låt dem ligga minst 30 minuter, På så vis blir man av med en heldel vätska som finns i squaschen, Risken finns att du får en väldigt vattning Lasagne annars.

 

LASAGNEN

Smörj en ungsfastform och varva sqauschskivor och köttfärssås i flera skikt. Avsluta med att slå över ost såsen på det översta lagret med squasch. Grädda Lasagnen i ugnen på c:a 175 grader i 30 minuter med aluminiumfolie över. Annars kommer Lasagnen att bli bränd på toppen. Efter de 30 minuterna så gratenerar du Lasagnen så att den får en fin brun yta.

 

Servera Lasagnen med en vanlig grönsallad med gurka och tomat.